Voor 45 euro per nacht een 5-sterren service??

Voor 45 euro per nacht een 5-sterren service??

“Welkom, Joske!”

Het ontvangst

Met haar armen gespreid opende ze de deur. Verbaasd reageerde ik: “Ja, dank je wel”.
Ik was na een lange reis door de avondspits aangekomen bij mijn airbnb in Dongen, een dorpje in de buurt van Kaatsheuvel. Toen mijn host mij zo gastvrij verwelkomde was ik verbaasd. Ik verwachtte deze gastvrijheid niet bij een airbnb eerlijk gezegd.
Ze vraagt of ik mijn schoenen uit wil trekken, want ja, “dit is een schoenenvrije airbnb” (leuk woord voor Scrabble). Ze vroeg hoe mijn reis was en of ik de airbnb goed had kunnen vinden. Wat attent. Ik zag ook dat ze echt luisterde toen ik vertelde dat ik file had gehad onderweg. Wauw.

De kamer

Ze liep de trap op en gaf ondertussen uitleg over het huis. Hoe de airbnb ontstaan is, wat de faciliteiten zijn. Ze liet de badkamer zien en hoe de douche werkt. Ook dat ik gebruik mag maken van de shampoo en zeepjes. Aangekomen op de kamer zie ik dat de gordijnen zijn dicht gedaan, dat er wat sfeerlichtjes zijn aangedaan en dat de temperatuur aangenaam is; de kachel brandt duidelijk. Op tafel ligt een gastenboek dat is opengeslagen op een witte pagina. Daarop zie ik staan: “Welkom, Joske”. Ze vraagt wat ik graag voor ontbijt wil, ik mag zelf kiezen. Ik durf bijna niet om een eitje te vragen, maar ze biedt het zelf aan. “Gekookt eitje erbij?” Ik ben opnieuw verbaasd. Wat een fijne kamer en wat een fijne host. Echt gastvrij!

Het ontbijt

De volgende ochtend om stipt 7.00u kwam mijn ontbijtje: warme broodjes, vers uit de oven, een perfect eitje, verse jus. Alles op een dienblad met een servetje erbij. Jeetje. De host wenste me een fijne dag en vroeg me of ik nog iets nodig had en of de kamer naar wens was. Ik gaf aan dat ik alleen een spiegel miste in de kamer. Ook gaf ik aan dat ik rond 19.00u terug zou zijn en een salade ging eten op de kamer. Ik bleef namelijk twee nachten.

Het toppunt

Ik kom na een werkdag terug op mijn kamer en nu komt het toppunt: Er hing ineens een spiegel op de kamer en er lag een bordje, bestek en een servetje op mijn tafel. Wat ontzettend proactief en gastvrij. Ze had bedacht: die gaat een salade eten, die heeft vast bestek en een bord nodig. Dat klopte inderdaad, dus dat scheelde mij weer een vraag stellen. Ook was mijn bed opgemaakt en het gordijn gesloten. Sfeerlichtjes begroetten mij. Wat een fijne terugkomst op mijn kamer.

Mijn cijfer

Een dikke 10. En dat voor een airbnb. Bizar toch? Waar vind je die gastvrijheid nou? En als je nou heel nieuwsgierig bent naar de prijs: 45 euro per nacht. Waaaaaaaaat? 45 euro per nacht voor deze hospitality ervaring? Wil je weten welke airbnb het is stuur me dan een berichtje.

Terugdenkend aan die geweldige gastvrijheid