Passie op de Vloer spel

Gastvrijheid op de vloer: Het spel dat kennis en plezier combineert

Vergroot kennis én plezier in een worp

Wil jij op een laagdrempelige manier aan de gastvrijheid werken?

Ik zie het team lachen. De deelnemers geven elkaar een high five. Ze zijn er namelijk bijna! Nog 1 categorie behalen, dan bij de grote ananas in het midden belanden en ze hebben gewonnen. Het andere team slaat echter terug. Ze belanden met de pion op de kleine ananas, waarmee ze het duel mogen aangaan en een catgeorie mogen stelen van het andere team. Oeffff, wat spannend dit.

Wat een spanning bij dit spel! Passie op de vloer is namelijk de perfecte combinatie tussen de bekende bordspellen Ganzenbord en Triviant, met het uiterlijk van Twister. Vrolijke kleuren toch? Het spel kan worden ingezet tijdens werkoverleggen, teamdagen, tijdens een sluitdrankje of briefing. Dit spel is speciaal ontwikkeld voor de horeca, omdat mijn hart het hardst gaat kloppen van deze prachtige, dynamische branche. Door het spel te spelen, moet je samenwerken, ga je lachen en word je uitgedaagd om je horecakennis te testen. Want weet jij wat bouillabaisse is?

Wat levert het spel op?

Meer kennis

Door de kennisvragen leren de deelnemers meer over de horeca branche

Teamwork

De teams moeten samenwerken.

Inzichten en ideeën

Door de casussen en inzichtvragen leert men van elkaar en doen de teams nieuwe inzichten en/of ideeën op.

Plezier!

Leren moet leuk zijn, toch?

Ben jij er klaar voor om met je team aan de slag te gaan? Lees dan verder!

Ik ben er al over uit!

Hoe wordt het spel gespeeld?

Gebruik de dobbelsteen

Gooi de dobbelsteen en beland op een categorie.

Dit spel wordt gespeeld in teams en er kan gestreden worden om de winst, door alle 6 categorieën te behalen en bij het midden op de grote ananas te belanden.

De categorieën zijn: Eten en Drinken (kennisvragen) Veiligheid (kennisvragen en inzichtvragen) Horeca (kennisvragen) Gastvrijheid (vragen over gastvrijheid) Gesprekken (Casussen, wat zou jij doen als…) Doen (doe-opdrachten!) En als je op een kleine ananas belandt mag je óf nog een keer gooien of het duel aangaan met de tegenstander en een categorie stelen van de ander. Super gaaf toch? Dit wil je toch uren spelen? De spelleider heeft hierin een belangrijke rol; die bepaalt of het antwoord goed (genoeg) is. Doordat de teams een spel spelen, onthouden ze de antwoorden op de vragen beter. Want als ze nu nog niet weten wat gazpacho is, dan weten ze het na dit spel wel! En kun jij een fles wijn ontkurken of vloeiend alle kamernummers opsommen?
Gesprekken

Als spelleider heb je een unieke positie, want je kunt in de categorie Passie voor Gesprekken kiezen voor een specifieke casus. Dit kan mooie gesprekken opleveren, nieuwe inzichten en zelfs nieuwe plannen. Als spelleider heb jij dus invloed op welk onderwerp wordt besproken.

Teamwork

Omdat je in teams tegen elkaar strijdt, is er samenwerking nodig. Overleg is belangrijk over het beantwoorden van de vragen, de doe-opdrachten en de tactiek op de vloer. Want ga je nu 3 stappen naar voren, of 3 stappen achteruit? En wie gaat de doe-opdracht uitvoeren?

Duurzaam spel

Het spel blijft altijd goed door de kwaliteit van het vloerspel. Je kunt het kleed wassen. De vragenlijsten zijn van hoge (glans) kwaliteit en kreukelen niet. De speelkaarten kun je met een whiteboard marker (inclusief) beschrijven en na het spel weer uitvegen. Zo gaan de kaarten jaren mee.

Wil jij op een laagdrempelige manier aan de slag met gastvrijheid? Lees dan verder!

Samenvattend:

Nog even samenvattend waarom dit Passie op de Vloer spel goed is om aan te schaffen.

Leerzaam

Deelnemers leren van de kennisvragen en van elkaar. Door het speelse karakter vergeten ze de antwoorden nooit meer.

Teamgevoel

Dit spel spelen levert een teamgevoel op. Men moet nou eenmaal samenwerken om het spel te kunnen winnen.

Speel zolang je wil

Heb je maar een half uur tijd? Dit is genoeg om het leerzaam te kunnen laten zijn en plezier te hebben. Nog beter is het om er een uur of 1,5 voor uit te trekken.

Plezier

Er wordt gestreden om de winst. Dit zorgt voor plezier!

Duurzaam

Bewaar dit spel en haal het regelmatig uit de kast. Heb je nieuwe medewerkers? Een leuk moment om dit met ze te spelen. Uitwasbaar en uitwisbaar!  Nieuwe vragensetjes te koop voor € 89,-

Wat blije kopers zeggen

Ik zag mijn team lachen, maar ook serieus overleg plegen. En na een paar weken weten ze nog steeds wat bouillabaisse is! Echt een leuk spel om aan te schaffen.

Ben Kus

Restaurant manager ’t Lagerhuis

Op deze manier met je team bezig zijn én met gastvrijheid is gewoon een win-win situatie.

Wendy Antonius

Deelnemer spel

Ik zou dit spel wel uren kunnen spelen! We hebben lol, maar we leren ook nog wat. Twee vliegen in een klap.

Jesse

Restaurant supervisor ’t Lagerhuis

“In welk land is goulash een bekend gerecht?” 

Beluister ook de podcast met meer uitleg over het spel

In 8 minuten tijd leg ik uit hoe het spel werkt en wat er zo leuk is aan dit spel.

Beluister hier de podcast

Frequently asked questions

Ik snap dat je misschien nog wat vragen hebt over het spel. Mochten ze hier niet tussen staan, stuur me dan een berichtje.

Wat als ik geen goede spelleider ben?

Dat ben je heus wél. Maar ik snap dat het een beetje spannend kan zijn. Naast dat je een goede speluitleg krijgt bij het spel én een filmpje met extra tips, heb je nog 2 keuzes als je meer uitleg wil: een 1 op 1 sessie met mij via Zoom of als je het nog fijner vindt, boek je mij erbij voor een sessie. Dan gan we het samen spelen met je team en leid ik je op tot spelleider.

Hoe is de prijs eigenlijk bepaald?

 Het is duurzaam ontwikkeld en kan jaren mee. Het materiaal is van kwaliteit.

– Het ‘kleed’ kun je wassen, stel dat je dat zou willen – De vragenkaarten zijn gelamineerd. Hierdoor kreuken ze nooit en komen er nooit vlekken op! Je kunt ze ook afnemen met een doekje, mocht je toch willen poetsen. – De speelkaarten voor de teams zijn van dezelfde kwaliteit en kun je met een whiteboard stift (inclusief!) beschrijven. Dit kun je later weer gemakkelijk uitvegen. – Omdat je de stiften niet veel gebruikt kunnen die ook een hele tijd mee. – Er staan genoeg vragen en opdrachten op om het spel vaak te kunnen spelen. Ter vergelijking: Speel je het spel 4x per jaar dan kun je er 5 jaar mee doen. – Je kunt extra vragensets bijbestellen in de toekomst, zodat je het spel kunt uitbreiden/vernieuwen. – De dobbelsteen gaat jaren mee, tenzij ie onder het meubilair rolt 😉 Mocht je graag in termijnen willen betalen mag dat ook. Neem dan even contact met mij op.
Wat als we zo vaak spelen dat we alle vragen al hebben gehad?

Er komen binnenkort nieuwe vragensets beschikbaar voor € 89,-. Dan kun je daarna weer verder spelen! Stuur me gerust een bericht als je ze al eerder nodig hebt.

Wat als ik niet in de horeca werk, maar het spel wel heel gaaf vind?

Dat is leuk om te horen! Ik zou ook dit spel voor jullie branche kunnen ontwikkelen, zodat je het met je team zelf kunt gaan spelen. De vragen zijn dan natuurlijk gericht op jullie bedrijf.

Scoor nu dit Vloerspel voor € 399,- en verhoog de gastvrijheid (ook in het Engels verkrijgbaar)